Homestyling av 3 rummare på Kurtensgatan i Vasa

Fler bostadsförsäljare märker fördelen av att homestyla en lägenhet innan försäljning. Bostaden blir mer attraktiv för den potentiella kunden och skapar ett intresse. I detta inlägg presenterar jag hur min vardag med en homestylingen kan se ut.

Blogg
29.03.2020
Homestyling av 3 rummare på Kurtensgatan i Vasa

Allt börjar med en planering. Jag besöker lägenheten som ska homestylas och redan då får jag oftast en bild hur jag ska inreda lägenheten. Den mesta planeringen gör jag hemma på kvällarna, i soffan framför tv. Tar fram med anteckningshäftet och listar upp vilka möbler och inredningsdetaljer jag ska ta med.

Följande steg är att kolla, har jag allt jag behöver i lager eller är det något som fattas. Ibland blir det en inköpsrunda, allt beroende på hur många stylingar jag just då har ute. I det här fallet på Kurtensgatan så blev det en hel del nya inköp till lagret.

Så är det dags för packning och transport till lägenheten...

8 planering av homestyling lager9 homestyling myyntistailaus by caroline

Den här gången räckte det inte med paketbilen, vi fyllde även släpvagnen med möbler :)

10 transport homestyling

Homestyling innebär många lyft, tungt bärande och kånkande med möbler, lådor, väskor. I mina homestylingar gör jag komplett inredning, det innebär att allt från sängar, soffar till små detaljer är med. Jag brukar säga att det enda som saknas är kläder i garderober och husgeråd i köksskåp. För att skapa hemtrevnad och en inbjudande känsla ska lägenheten se ut som att någon faktiskt bor där. Få en "själ" som tilltalar den potentiella kunden.

16 homestyling by caroline27 homestyling olohuone15 myyntistailaus keittio by caroline

För att visa skillnaden mellan en tom lägenhet och en stylad kommer här några exempel:

2. kok

14 homestyling kok by caroline

6 sovrum

28 homestyling sovrum makuuhuone

3 Fore homestyling tomt

22 Homestyling vardagsrum

 

I homestyling satsar jag på en neutral färgskala men några få accentfärger. Detta för att skapa en inredning som tilltalar så många som möjligt. Gardiner, mattor, grönväxter och inredningsdetaljer är viktiga element i homestylingen. Vid varje homestyling tar jag även detaljfoton från inredningen. Om sedan mäklaren vill använda i sin annonsering är sen fritt upp till dem. Personligen så tycker jag att det höjer helheten med några få detaljbilder.

26 asuntostailaus homestyling

18 detaljer kok homestyling

I mitt arbete samarbetar jag med flera aktörer; flyttfirmor (ja, jag bär inte upp allt själv ;)), fotografer, mäklare (denna lägenhet säljs av Kotijoukkue i Vasa) och ibland lånar jag inredning av möbel- och inredningsaffärer.

Tillsammans med Martina Uthardt samarbetar jag med "Homestyling med konst". Det innebär att jag i mina stylingar använder hennes tavlor. Denna lägenhet var grundrenoverad och det betyder att jag inte kan hänga tavlor på väggarna. Det gäller då att hitta andra lösningar och har man inte lösningen klar innan fotografering så kan man ju alltid trixa för fotograferingen :D

31 by caroline konst homestyling

32 homestyling med konst martina uthardt

25 homestyling med konst by caroline35 homestyling arbetsbord tyopoyta

I samband med denna stylingen blev jag och Martina intervjuade för ett reportage i Vasabladet. Reportaget kom i tidningen 29.3.2020.

Reportage vasabladet by caroline

IMG 20191203 143153
Blogg
12.02.2020